FEKKES LANDSCHAPSARCHITECTUUR
LANDSCAPE FOODSCAPE
VOEDSELBOS KREILERWOUD
Naar de cursussen
Naar de ontwerptafels

Landscape Foodscape

Landscape Foodscape is onderdeel van Fekkes Landschapsarchitectuur, speciaal gericht op voedselbossen en eetbare landschappen.

Het eetbare landschap, geheel of grotendeels geïnspireerd op voedselbosbouw, vormt het gereedschap voor een regenererende en voedende stads- en landschapsinrichting. Lees meer…

Drieluik

Met het drieluik landschapsarchitectuur, eetbaar landschap en educatief voedselbos verzorgen we advies, ontwerp, coaching en educatie aan bedrijven, particulieren, stichtingen en overheden.
Lees meer…

Het laatste nieuws

Nieuwsitems
Nieuwsbrieven
Blogs

Meer informatie of een vrijblijvend gesprek:

tel: 06-424 688 40
e-mail: mail@fekkeslandschap.nl

Jelle Fekkes
Tuin- en landschapsarchitect bnt, voedselbosbouwer

~ scroll voor het hele bericht ~

2018 in vogelvlucht


Geplaatst op 29 december 2018.

Voedselbosbouw heeft in 2018 opnieuw een vlucht genomen.
Na de Green Deal voor voedselbossen zijn er diverse mooie voedselbosprojecten gestart.

Voedselbosbouw Nederland realiseert in Schijndel een productie-voedselbos van 20 ha, belangrijk voor de stap naar agrarische erkenning.
In Noord-Holland is de Proeftuin voor Agroforestry gestart, een samenwerking tussen de Natuur- en Milieufederatie Noord-Holland, het Louis Bolkinstituut, Landscape Foodscape en verschillende agrariërs.

Ik mocht verschillende lezingen en workshops geven, en 2018 was ook de aftrap van een eigen basiscursus voedselbossen voor Noord-Holland en omgeving. Voor 2019 staat opnieuw een basiscursus op stapel, dit keer met aansluitend de mogelijkheid aan een ontwerpdag deel te nemen!

En heel belangrijk voor voedselbosbouw op agrarische gronden:
De inspanningen van stichting Voedselbosbouw Nederland hebben - mede via de Green Deal - onlangs geleid tot de opname van een speciale gewascode voor voedselbossen bij de RVO, zodat agrariërs hun teelt soepel kunnen aanmelden, en bovendien toegang houden tot landbouwsubsidies.

Ik ben dankbaar dat we met Landscape Foodscape mogen bijdragen aan deze ontwikkelingen. We zien uit naar 2019, met een mooie variatie aan oude en nieuwe projecten.

Terug