FEKKES LANDSCHAPSARCHITECTUUR
LANDSCAPE FOODSCAPE
VOEDSELBOS KREILERWOUD
Naar de cursussen
Naar de ontwerptafels

Landscape Foodscape

Landscape Foodscape is onderdeel van Fekkes Landschapsarchitectuur, speciaal gericht op voedselbossen en eetbare landschappen.

Het eetbare landschap, geheel of grotendeels geïnspireerd op voedselbosbouw, vormt het gereedschap voor een regenererende en voedende stads- en landschapsinrichting. Lees meer…

Drieluik

Met het drieluik landschapsarchitectuur, eetbaar landschap en educatief voedselbos verzorgen we advies, ontwerp, coaching en educatie aan bedrijven, particulieren, stichtingen en overheden.
Lees meer…

Het laatste nieuws

Nieuwsitems
Nieuwsbrieven
Blogs

Meer informatie of een vrijblijvend gesprek:

tel: 06-424 688 40
e-mail: mail@fekkeslandschap.nl

Jelle Fekkes
Tuin- en landschapsarchitect bnt, voedselbosbouwer

Voedselbossen, herstellend landschap

Stel je een leefomgeving voor waar je je arm maar hoeft uit te reiken om een heerlijke vrucht of bloem te plukken. Om die vervolgens te eten in de wetenschap dat het gezond, voedzaam en veilig is.

Stel je een leefomgeving voor waar de bodem vrij is van pesticiden en gifstoffen, maar wel boordevol met bodemleven.

Stel je een leefomgeving voor waar de planten blaken van gezondheid en waar vogels en insecten nadrukkelijk aanwezig zijn, zonder dat dat leidt tot een plaag van één soort. En zonder dat we er iets aan moeten (en willen) doen.

Stel je een agrarisch landschap voor - gelardeerd met voedselbossen en agroforestryteelten - waar zelfs de éénjarigenteelt vrij is van bestrijdingsmiddelen, en uit lokale bronnen wordt bemest.

Over de hele wereld wordt het menselijke domein gekenmerkt door de aanwezigheid van eetbare bomen en struiken. In nederland is die traditie minder bekend. Het concept van voedselbosbouw geeft een nieuwe invulling aan een oeroud gebruik, en vormt tegelijkertijd een fundamenteel duurzaam alternatief voor onze reguliere voedselproductie.

Daarnaast creëert het talloze waarden en biedt het uitstekende kansen voor functiecombinaties. Ecosysteemdiensten op gebied van gezondheid, welzijn, educatie en recreatie. Lekker en gezond voedsel uit de streek. Vitale natuur. Aantrekkelijke landschappen en woongebieden. Binding van koolstof en buffering van water.

Dat is waar Landscape Foodscape handen en voeten aan wil geven. Schroom daarom niet om ons te benaderen met vragen en ideëen.