FEKKES LANDSCHAPSARCHITECTUUR
LANDSCAPE FOODSCAPE
VOEDSELBOS KREILERWOUD
Naar de cursussen
Naar de ontwerptafels

Landscape Foodscape

Landscape Foodscape is onderdeel van Fekkes Landschapsarchitectuur, speciaal gericht op voedselbossen en eetbare landschappen.

Het eetbare landschap, geheel of grotendeels geïnspireerd op voedselbosbouw, vormt het gereedschap voor een regenererende en voedende stads- en landschapsinrichting. Lees meer…

Drieluik

Met het drieluik landschapsarchitectuur, eetbaar landschap en educatief voedselbos verzorgen we advies, ontwerp, coaching en educatie aan bedrijven, particulieren, stichtingen en overheden.
Lees meer…

Het laatste nieuws

Nieuwsitems
Nieuwsbrieven
Blogs

Meer informatie of een vrijblijvend gesprek:

tel: 06-424 688 40
e-mail: mail@fekkeslandschap.nl

Jelle Fekkes
Tuin- en landschapsarchitect bnt, voedselbosbouwer

Drieluik

In 2014 hebben wij onze horizon verbreedt naar de eetbare omgeving als natuurlijk cultuurlandschap. Een landschap dat is geënt op natuurlijke processen staat voor een gezonde en vruchtbare leefomgeving. Zij vormt in feite de natuurlijke habitat van de mens.

Het gaat er om herstellende ecosystemen te zien als basis voor ontwerp en beheer. Natuurlijke processen zijn vaak complex en oncontroleerbaar. Als mens hebben we graag grip op wat we doen en op onze omgeving. Daarnaast vinden we het heerlijk om te creëren, om onze omgeving te kleuren en nieuwe vindingen te doen. Daar is niets mis mee, maar de manier waarop we dat graag doen kan schadelijk zijn.

In onze moderne tijd beschouwen we leegte als zuiver en schoon. Zij staat tegenover de chaos en ongrijpbaarheid van de natuur. Toch is juist de natuur zuiverend en het geïsoleerde ‘vrije’ element kwetsbaar. Het wordt tijd dat we onszelf kwetsbaar opstellen en de natuur durven omarmen.

Deze visie willen we laten terugkomen in het complete drieluik landschapsarchitectuur, eetbaar landschap en educatief voedselbos, waar vaak geen harde scheidslijn tussen zit. Met het educatief voedselbos Kreilerwoud toetsen we de praktijk, onderzoeken we nieuwe soorten en proberen we ideeën uit op het gebied van eetbaar groen. Die kennis zetten we in voor al onze projecten, voor zowel stad als platteland.